Pasta z „Jasia” z odrobiną magii od JoKo/Bieganizm [PRZEPIS]

fot: Joanna Kowalczyk

fot: Joanna Kowalczyk

Czasami w wyniku przypadku dokonuje się najlepszych odkryć. Należę do takich osób, której w kuchni przytrafiają się „eureki”. Byłam w trakcie robienia domowego keczupu, kiedy zerknęłam na gotującą się w garnku mieszaninę pomidorów, jabłek i… śliwek węgierek. Olśniło mnie – śliwka, słodziutka albo wędzona śliwka! Potem to już poszło szybciutko.

[h3Czego potrzebujemy:[/h3]
  • kubek ugotowanej białej fasoli “Jaś”
  • 1-2 łyżki musztardy
  • 3 suszone/wędzone śliwki (w sezonie może być świeża lekko rozgotowana np. z cynamonem i goździkiem)
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • 1/3 szkl. wody

Jak robimy:

Wszystko miksujemy w blenderze na gładką masę dolewając po trochu wody, aby masa zyskała konsystencję przypominają hummus lub smalec. Smarujemy chleb pszenny, żytni po drodze oblizując palce.

Bon Apetit!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie JoKo bieganizm.com oraz profilu facebookowym

Na śniadanie przed treningiem jem:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *