Piotr Biankowski i jego pływanie w wersji hard [PODCAST]

Autor: Marcin Hinz • 27.09.2017

kropka nad m, pływanie

Jeśli morsowanie to dla Ciebie szczyt obcowania z zimnym środowiskiem – poznaj gościa „Kropki nad M”. To Piotr Biankowski, pływak ekstremalny.

Odcinek z cyklu „zwyczajni ludzie robią niezwyczajne rzeczy”. 😉 Mieliśmy rozmawiać o zawodach swimrunowych jednak nie sposób przejść obojętnie obok tego co Piotr robi najlepiej – pływania. Jak widać z tego wpisu (lub jak widać/słychać w podcaście) nie jest to takie zwykłe pływanie.

Poniżej znajdziesz trochę dodatkowych materiałów o wyczynach Piotra, a jak już je obejrzysz, to zapraszam do wysłuchania lub obejrzenia naszej rozmowy. 🙂

Wideo relacja z Ice Mile

ICE MILE Piotr Biankowski from provideos.pl on Vimeo.

Podcast w wersji wideo:

W tym odcinku usłyszysz:

  • Kim jest Piotr Biankowski?
  • Co dla Piotra jest ważniejsze: triathlon czy pływanie ekstremalne w zimnych wodach?
  • Jak wygląda przeszłość sportowa Piotra?
  • Jakim najlepszym czasem w pływaniu może pochwalić się Piotr?
  • Jak wyglądają przygotowania do pływania w zimnych wodach?
  • Jak to jest pływać bez dodatkowych zabezpieczeń (np. pianki) w tak zimnej wodzie?
  • Skąd u Piotra pomysł na start w zawodach swimrun?
  • Jaka jest geneza zawodów swimrun?
  • Ile imprez swimrun jest w Polsce?
  • Jak wyglądają zawody swimrun?
  • Czy trudno pływa się w butach?
  • Czy bieganie w piance sprawia trudność?
  • Gdzie umieszcza się numery startowe podczas zawodów?
  • Czy pływanie w płetwach jest dozwolone?
  • W jaki sposób wygląda start w parach?
  • Jakie wyposażenie powinniśmy mieć podczas startu w zawodach swimrun?
  • Czym różni się pianka swimrunowa od triathlonowej?
  • Jakie rodzaje tłuszczu są w naszym organizmie?
  • Czy warto jest morsować?
  • Jakie są plany startowe Piotra w najbliższym czasie?

Wszystkie odcinki Kropki nad M znajdziesz na stronie ironfactory.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *