Czytelnia > Informacje prasowe > Czytelnia > Książki o bieganiu
„VEGENERATA BIEG PRZEZ KUCHNIĘ, CZYLI SZALONE MENU ULTRAMARATOŃCZYKA”
Co jeść przed, w trakcie i po bieganiu? Przemysław „Vegenerat” Ignaszewski zabiera nas na aktywny bieg przez wertepy, a także przez kuchnię, gdzie podpowiada, jak odżywiać się podczas morderczego wysiłku.
Przemysław „Vegenerat” Ignaszewski w swojej drugiej książce serwuje nam kolejną porcję biegowych i kulinarnych eksperymentów. Pokazuje, jak ważnym elementem każdej aktywności jest posiłek, podpowiada, co można jeść nie tylko przed biegiem, ale także podczas niego i bezpośrednio po nim.
W KSIĄŻCE ZNAJDZIEDZIE:
- opowieści o znanych biegach długodystansowych,
- anegdoty z życia ich uczestnika,
- przepisy na przekąski poprzedzające wysiłek, dodające energii w trakcie biegu, a także pozwalające się zregenerować.
O autorze: Przemysław Ignaszewski – blisko czterdziestoletni mężczyzna, który przed kilku laty był mało aktywnym, zmagającym się z nadwagą żołnierzem. Postanowił zmienić swoje życie i zaczął biegać, a wkrótce sport ten przerodził się w wielką pasję. Nowy tryb życia sprawił, że autor zainteresował się kuchnią roślinną, która na dobre zagościła w jego menu. Na swoim blogu vegenerat-biegowy.pl dzieli się z czytelnikami doświadczeniami w bieganiu i gotowaniu.
Premiera książki 14 marca 2018.
Zachęcamy także do słuchania naszego podcastowego cyklu „Czy tu się biega?”.