fbpx

“Żelazny” przepis: sałatka ze szpinakiem i burakami

Autor: Marta Chmura • 06.08.2019
fot: istock

fot: istock

Zanim sięgniesz po suplementy, zajrzyj do swojej lodówki. Oto propozycja na żelazową bombę!

Sałatka ze szpinakiem i burakami

  • 2 garści świeżych liści szpinaku
  • 2 garści rukoli
  • burak
  • ½ szklanki soczewicy zielonej ugotowanej
  • ½ szklanki kaszy jaglanej ugotowanej
  • 2 łyżki pestek dyni
  • sos miodowo-balsamiczny (2 łyżki octu balsamicznego, 2 łyżki miodu, 4 łyżki oliwy, przyprawy)

Buraki obrać pokroić w plastry i ugotować na parze na chrupko (ok. 20 minut). W naczyniu umieścić pozostałe składniki sałatki, dodać pokrojonego w kostkę i ostudzonego buraka. Wszystko razem delikatnie przemieszać i przed samym podaniem polać sosem miodowo-balsamicznym.

Więcej przepisów znajdziesz w e-tygodniku “Magazyn Bieganie”, dostępnym w aplikacji na urządzenia mobilne. 

magazyn bieganie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Advertisment ad adsense adlogger