fbpx

Co jadł przed biegiem Martin Fiz: rekordzista świata na 10 km w kat. 55+?

Autor: admin • 14.01.2019
Anaruiz78 [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Anaruiz78 [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

13 stycznia w biegu 10K Valencia Ibercaja hiszpański lekkoatleta, Martin Fiz, ustanowił nowy rekord na 10 km w kategorii 55+. Na swoim profilu społecznościowym podzielił się z fanami informacją, co jadł dzień przed oraz w dniu zawodów.

Dzień przed biegiem:

Rano: sałatka z makaronem + biały ryż z rodzynkami i orzechami + ananas

Po południu: orzechy (różne rodzaje) – orzechy nerkowca, laskowe, ziemne, migdały

Wieczorem: pierś z kurczaka z pieczonymi warzywami + jogurt

Dzień zawodów:

Śniadanie 7:00: dwie kawy espresso (przedłużone) + 2 ciasteczka z rodzynkami

Bieg: 9:00 – 10 km. (31’36 “) Nowy rekord świata M55

Zasada Martina: na ile to możliwe, nie miesza białka z węglowodanami.

Martin Fiz urodził się w 1963 r. Jego rekord w maratonie to 2:08:05, w półmaratonie – 1:01:08, na 10 km – 27:49. Dwukrotny medalista mistrzostw świata.

Chcesz wiedzieć więcej na temat tego, jak utrzymać wysoką formę do późnych lat? Pobierz nowy numer BIEGANIA, dostępny od środy w aplikacji na iOS i Android. 

belka_na_strone_780x200-2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Advertisment ad adsense adlogger